1. Cursus creatief schrijven

Hoe schrijf je een verhaal op boeiende wijze, zodanig dat de lezer wordt meegevoerd met de stroom van gebeurtenissen en volledig meeleeft met de hoofdpersoon? Hoe maak je het verhaal spannend, zonder extreme situaties te verzinnen? Hoe zorg je dat de hoofdpersonen als ‘gewone mensen’ herkenbaar zijn, maar tevens worden gewaardeerd om de unieke manier waarop ze in het leven staan?

De kernvraag bij verhalen schrijven is: “Wat wil ik nu precies vertellen en wat is daarvoor de beste manier?" Het is van belang kritisch te zijn in wat je opneemt en weglaat en hoe je dingen verwoordt. Als je eenmaal weet waar je op moet letten, wordt schrijven van fictie eenvoudiger.

In de cursussen wordt ingegaan op de vele aspecten van het schrijven, waaronder thema en structuur, gebruik van beschrijvingen en dialogen, plot, wendingen in het verhaal, taalgebruik, karakterbeschrijving.

Schriftelijke cursus (auto-)biografie

Ik verzorg de schriftelijke cursus '(Auto)Biografie schrijven' via het onderwijsinstituut NHBO. Je wordt door mij begeleid via het studentenplatform. Hoewel de cursus specifiek gericht is op (auto)biografie, biedt deze cursus als je fictie wilt schrijven alle praktische handvatten. Informatie over deze studie en een proefhoofdstuk vind je op de website van NHBO.

Achtergrond

Tien jaar lang was ik professioneel verhalenschrijfster voor uitgeverij Marken BV in Venlo. Ik weet waar je als schrijver op moet letten. Tegenwoordig geef ik vooral les in creatief schrijven en houd me bezig met het schrijven van informatieve boeken op mijn diverse vakgebieden.

Persoonlijk advies en redigeren

Voor adviesgesprekken en kortdurend redigeerwerk reken ik € 64,00 per uur inclusief 21% BTW. Voor begeleiding en redigeerwerk dat langere tijd in beslag neemt, reken ik een lagere uurprijs. Neem daarvoor contact met me op.